Facings

Wat is een facing?

Een facing is een flinterdun plaatje wat de buitenkant van de tand bedekt. Een facing wordt evenals een kroon vastgelijmd. Het verschil is dat bij een facing minimaal wordt weggeboord. Een kroon omvat vaak een groot deel van de tand waardoor er vaak ook meer weggehaald dient te worden.

In de markt zijn er twee soorten facings te krijgen: composiet en porselein. Dental Design Center gebruikt uitsluitend porseleinen facings. Deze zijn beter van kwaliteit, gaan langer mee en zien er natuurlijker uit. Facings worden ook wel veneers genoemd. Het schildje wat op de tand gelijmd wordt bedekt vrijwel elke oneffenheid waardoor scheve tanden, spleetjes, verkleuringen en afgebroken hoekjes na behandeling verdwenen zijn.

Facings tanden

Het streven van Dental Design Center is om facings te maken van uitstekende kwaliteit. Facings, ook wel Veneers genoemd, zijn dunne plaatjes die over je tanden geplakt worden. De facings die geplaatst worden over je tanden voelen net zo natuurlijk als je eigen gebit. Heel soms moet je er een beetje aan wennen. Bijvoorbeeld als je tanden wat langer gemaakt zijn. Facings kun je behandelen zoals je eigen tanden. Je kan dus alles eten maar je dient wel even te letten op harde dingen. Wees zuinig op je tanden en je facings. De behandeling van facings die op je tanden geplaatst worden bestaan uit een aantal zaken: kleur van de facing vaststellen, tanden afslijpen, facings vormen en vervolgens het vastzetten van de facings aan je tanden. Er zijn zeer waarschijnlijk meerdere afspraken nodig. Maar als het dan klaar is dan ga je na de laatste afspraak naar huis met een prachtig gebit.

In welke situaties kunt u een facing plaatsen?

Een facing is een schildje van porselein of composiet die op de tand wordt geplaatst. Een facing wordt meestal gemaakt om het gebit mooier te maken. Zo kan de tandarts een spleetje tussen je tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Zo wordt de vorm of kleur van een tand mooier. De kleur kan variƫren van normaal tot het wit van de Hollywood-smile, afhankelijk van je wensen en de staat van je gebit. De behandelingen voor het plaatsen van composiet facings en porseleinen facings verchillen. Vaak wordt er voor het plaatsen van een porseleinen facing twee afspraken ingepland. Een composiet facing kan in een behandeling al geplaatst worden. Indien een facing niet het gewenste resultaat geeft kan men overwegen om een kroon te plaatsen. Het verschil tussen facings of kronen is dat een kroon helemaal over de tand heen gaat en een facing niet. In het algemeen hangt de keuze tussen facings of kronen af van de stand van de tanden, de staat van de tanden en de beet. Onze specialist kan hierin adviseren. De keuze tussen facings of kronen is een tandheelkundig vraagstuk.

Hoe lang gaat een facing mee?

De facings bij Dental Design Center worden in een tandtechnisch laboratorium vervaardigd. Zo wordt de beste kwaliteit facing gegarandeerd. Een tand facing van porselein gaat tot wel vijf keer langer mee dan eentje van composiet. De kleur van de facing wordt in overleg met de klant bepaald. Het uiteindelijke resultaat moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien.

De voordelen van porseleinen facings zijn dat het een natuurlijke uitstraling heeft. Het materiaal is veel gladder dan een composieten variant waardoor een porseleinen facing veel minder gevoelig is voor verkleuringen. Verder gaan porseleinen facings veel langer mee.

Bepalen van de kleur van de facing

De behandeling bestaat uit minimaal twee bezoeken. In de eerste behandeling worden de tanden geslepen en waar nodig gecorrigeerd. En in de tweede behandeling zullen de facings gepast worden. Als de kleur en vorm goedgekeurd zijn dan kunnen de facings geplaatst worden.

Wij kunnen ons voorstellen dat er nog vragen zijn en nodigen u dan ook uit om een afspraak te maken met onze tandheelkundige kliniek.

Facings Almere
Facings Amersfoort
Facings Amsterdam
Facings Utrecht

Back to Top