kosten

Kosten van facings

Dental Design Center werkt vrijwel uitsluitend met porseleinen facings of veneers. De reden hiervoor is dat porseleinen facings een natuurgetrouw aangezicht geven, langer meegaan en er over tijd minder verkleuring optreed. Bij porseleinen facings zijn de kosten echter wel hoger dan bij facings die uit composiet (plastic) zijn vervaardigd. Dat komt omdat porseleinen facings vervaardigd worden in een tandtechnisch laboratorium.

In bepaalde omstandigheden kunnen er bij beide facingsbehandelingen extra kosten bijkomen. Dit kan bijvoorbeeld als het gebit ernstige slijtage vertoont of bij klachten waardoor de beet verhoogd of veranderd moet worden. In zulke situaties worden er soms studiemodellen van het gebit gemaakt moeten worden wat extra kosten met zich mee brengt. De facings zelf kosten dan niet meer maar de algehele behandeling wordt duurder omdat er extra behandelingen bijkomen. Bij Dental Design Center wordt u altijd vooraf geïnformeerd over de kosten zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Als u wilt weten facings vergoed worden door uw verzekering dient u naar de aanvullende verzekering te kijken. In het huidige basispakket wordt de tandarts niet vergoed dus als facings vergoed worden, gebeurt dat uit de aanvullende verzekering. De meeste aanvullende verzekeringen hebben verschillende pakketten waarbij de maximale jaarvergoeding meestal varieert. Soms varieert de vergoeding per behandeling ook. Bij facings vergoedt de verzekering dan meestal 70-80% van het honorarium en een deel van de techniekkosten (bij porseleinen facings).

Aanvullende verzekeringen hebben meestal een maximum variërend van 200 tot 1000 euro per jaar. Indien u zes facings laat zetten (alle voortanden) worden de facings vergoed tot dat maximum. Bij facings vervaardigd uit composiet vergoedt de meest uitgebreide verzekering het meestal wel tot en maximale bedrag per facing. Bij porseleinen facings zit je, zelfs met de uitgebreidste aanvullende verzekering op maximaal twee tot drie facings. Ga dan ook altijd met de offerte naar de verzekering om het van te voren op papier te hebben wat je van de facings behandeling vergoed krijgt en wat niet.

Wilt u meer informatie over de kosten van facings? Neem dan contact op met Dental Design Center. Onze medewerkers staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Back to Top