Martijn Moolenaar – Mooi Makers!

Geplaatst op Categorieën In de media

Dagelijks zijn ze bezig om het mooiste uit mensen te halen – van buitenaf, maar zeker ook van binnenuit. Want: ‘Iemand mooier maken begint niet met make-up of kleding. Maar met een gelukkige, blije uitstraling en een stralend, gezond uiterlijk.’

Martijn Moolenaar
Tandarts prosthodontist/implantoloog

Wanneer heb jij je gespecialiseerd in het mooier maken van mensen?

“Binnen mijn vak, de tandheelkunde, zijn een hoop ontwikkelingen geweest. Natuurlijk is een gezond gebit waar je als tandarts in eerste instantie voor gaat. Maar gaandeweg merk je dat wij steeds meer interesse krijgen voor esthetiek. En ja, een goed functionerend gebit en een mooi gebit gaan natuurlijk samen! Direct nadat ik in 1999 was afgestudeerd, heb ik mij al toegelegd op restauratieve en esthetische tandheelkunde. Om te kijken: hoe kunnen we een gebit repareren, zodat het sterk maar ook mooi is. Je mond is tenslotte een visitekaartje van je gezicht.”

Wat maakt jou bijzonder in dit beroep?

“In onze kliniek gaan we voor kwaliteit en werken we volgens de nieuwste methodes. Natuurlijk doen we altijd een tandheelkundig en mondonderzoek, maar we maken meestal ook een foto- en filmshoot van iemand. Na de analyse van de shoot kunnen wij in een volgende afspraak met voor- en na foto’s laten zien wat je voor ogen hebt met het gebit, voor je begint met de behandeling. Dan kunnen ze er thuis over nadenken: ‘Is dat wel iets voor mij?’ We krijgen cliënten uit het hele land. Ook collega tandartsen sturen cliënten hierheen en zelfs uit het buitenland zijn er mensen die ons opzoeken.”

Ook BN’ers in de clientèle?

“Ja, veel bekenden hebben de weg naar ons gevonden. Maar namen mag ik niet noemen. Binnen mijn vakgebied hebben wij een patiëntendossier en dat moeten we bewaken.”

‘Je mond is een visitekaartje’

Wat is het leukste van je baan?

“Dat je mensen kan helpen, van een vertrekpunt naar een einddoel. En dat je dat eigenlijk samen formuleert. Het is heel erg interactief werk. Heel dankbaar ook, als het lukt. Als mensen tevreden zijn met wat je voor ze hebt bereikt.”

En minder leuk?

“Mijn vermoeide rug aan het einde van de week, haha.”

Jouw ultieme tip als tandarts?

“Een algemeen advies: werk met passie en ga voor kwaliteit. Ik probeer mijn cliënten altijd te behandelen zoals ik zelf behandeld zou willen worden. Als je dat in ogenschouw neemt, dan kun je heel ver komen.”

Bekijk hier het artikel in de 100% NL

ORIGINEEL BERICHT | OKTOBER 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *