Specialisaties

Reguliere behandelingen

DENTAL DESIGN CENTER

U kunt bij Dental Design Center terecht voor alle tandheelkundige behandelingen. Van preventieve behandelingen zoals de onderhoudsbehandeling bestaande uit controle en gebitsreiniging, van meer ingrijpende zaken als een wortelkanaalbehandeling of het trekken van een tand of kies en van gespecialiseerde behandelingen zoals restauratieve tandheelkunde tot esthetische parodontale chirurgie. Maar wat gebeurt er nou precies tijdens zo’n behandeling? Wij vertellen u van de veel voorkomende behandelingen wat het inhoudt en wat u kunt verwachten als u bij ons in de tandartsstoel zit.

ONZE REGULIERE BEHANDELINGEN

PERIODIEKE CONTROLE

Bij een periodieke controle controleert Dental Design Center uw gebit op gaatjes, eventuele tandvlees ontstekingen en het functioneren van uw gebit. Eventueel maken wij een röntgenfoto om uw gebit nog beter te kunnen bestuderen. Wij reinigen gelijktijdig uw tanden en kinderen krijgen indien nodig een fluorbehandeling. Komen wij een gaatje of een andere afwijking tegen, dan zullen wij voor de verdere behandeling een nieuwe afspraak met u maken.

BRUG

Met een brug vervangt Dental Design Center een ontbrekende tand of kies. Deze bestaat uit een kunsttand en twee kronen. De kronen worden vastgezet op de twee eigen tanden of kiezen die naast de open plek zitten. De kunsttand vult de lege plek op.

FACING

Met een facing kan Dentel Design Center de vorm of de kleur van uw tand veranderen. Zo vullen wij een spleetje tussen uw tanden op, repareren wij afgebroken hoekjes, maken wij verkleurde tanden weer wit en verbergen scheve tanden. Een facing van Dental Design Center ziet er net zo natuurlijk uit als uw overige tanden.

IMPLANTAAT

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt vastgezet door Dental Design Center. Een implantaat lijkt een beetje op een schroef en is gemaakt van titanium. Op een implantaat kan een kroon, brug of (gedeeltelijk) kunstgebit geplaatst worden.

KROON

Een kroon is een speciaal kapje van metaal of porselein die op een beschadigde tand of kies wordt gezet door Dental Design Center. Hiermee wordt uw eigen tand of kies onder de kroon beschermd en geeft het meer stevigheid. Ook kan een kroon geplaatst worden op een implantaat als er geen eigen tand of kies meer is.

KUNSTGEBIT

Een kunstgebit is een uitneembare prothese om ontbrekende tanden en kiezen te vervangen. De kwaliteit en het uiterlijk van kunstgebitten zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger. Het valt haast niet op dat u een kunstgebit draagt van Dental Design Center.

SEALEN

Met sealen brengt Dental Design Center een laagje kunststoflak aan over de putjes en groeven van kiezen bij kinderen. Blijvende kiezen die net zijn doorgekomen hebben soms diepe groeven en putjes. Het glazuur moet dan nog uitharden. Hierdoor zijn ze moeilijker schoon te maken en kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan. Het sealen sluit deze groeven en putjes dan af, beschermt tegen bacteriën en helpt gaatjes voorkomen.

TAND OF KIES TREKKEN

Soms is het nodig om een tand of kies te trekken. Bijvoorbeeld als een tand of kies niet meer te redden is of andere tanden in de weg zit. Meestal doet Dental Design Center deze behandeling zelf. In sommige gevallen zullen wij u doorverwijzen naar de kaakchirurg.

VULLING

Als u een gaatje hebt of een stuk tand of kies mist, krijgt u een vulling van Dental Design Center. Een vulling repareert de kies, maar voorkomt ook dat een tand verder bederft en het pijn gaat doen. Er zijn verschillende soorten materiaal voor een vulling. De bekendste is composiet.

WORTELKANAALBEHANDELING

In de wortel van een tand of kies zitten een of meerdere wortelkanalen. Deze kanalen zijn gevuld met bindweefsel, zenuwen en bloedvaatjes. Dit wordt pulpa genoemd. Als dit ontstoken raakt is een wortelkanaalbehandeling nodig.

ORTHODONTIE

Als tanden scheef, gedraaid of niet op de juiste plek staan kan met behulp van een beugel dit weer aangepast worden. Soms gebeurt dat met slotjes die op de tanden worden bevestigd waar een draad doorheen gaat. Maar steeds vaker kan het ook met een uitneembare onzichtbare beugel.

UW TANDARTS MET ALLE INTERNATIONALE CERTIFICERINGEN

Nieuws en ontwikkelingen

Dental Design Center Blaricum