Esthetische Parodontale Chirurgie

Esthetische Parodontale Chirurgie

Hersteld de verhouding tussen tand- en tandvlees

Soms is de verhouding tussen tandvlees en tanden uit balans. Dit kan problematisch zijn omdat mooi en gezond tandvlees essentieel is voor een stralende lach. Na een gedegen onderzoek stellen we samen met u vast hoe we deze verhoudingen weer kunnen normaliseren.

Teveel tandvlees

Indien er teveel tandvlees zichtbaar wordt bij lachen of praten spreekt men van een ‘gummy smile’. Om dit te corrigeren, kunnen klinische kroonverlengingen uitkomst bieden. Dit is een behandeling waarbij het overschot aan tandvlees wordt weggehaald. Hierdoor wordt uw eigen, prachtige gebit dat vroeger niet tot zijn recht kwam, helemaal zichtbaar.

Te weinig tandvlees

Blootliggende tandhalzen kunnen niet alleen minder fraai zijn, ze kunnen ook wortelgevoeligheid veroorzaken en zelfs leiden tot tandverlies. Om deze problemen te verhelpen of te voorkomen, zijn er twee mogelijkheden. Het tandvlees kan worden verplaatst om de wortel te bedekken. Er wordt dan er een graft (stukje) vanuit het gehemelte getransplanteerd op de wortel. Het kan ook zijn dat er een stukje kunstmateriaal wordt aangebracht. Welke methode voor u het meest geschikt is, zal blijken uit nader onderzoek. Het eindresultaat zal uiteindelijk herstel van het verloren weefsel zijn, zodat alleen uw tanden nog zichtbaar zijn bij als u lacht of praat. Het uiteindelijke resultaat zal zijn dat u weer durft te lachen en dat u weer een stralende lach heeft.

“KWALITEIT IS GEEN TOEVAL,
KWALITEIT IS TOPSPORT.”