Testemonials

“Ik moest ervan blozen”

“Ik schrok wel toen de tandarts bij Dental Design Center zei, dat het nu toch echt tijd werd. Jarenlang liep ik rond met een slecht gebit. Cariës had flink zijn best gedaan en ik miste ook al een kies en een hoektand. In de loop der jaren slijt zo’n gebit natuurlijk ook nog eens. Kauwen is dan geen pretje. Pijnlijk zelfs. Regelmatig hield ik de hand voor mijn mond als ik lachte. Ik schaamde me best wel. Ook voor mijn man en kinderen.

Ik besloot nog tijdens het tandartsbezoek mijn gebit volledig te laten herstellen. De tandarts stak zijn duim op en begon direct met het maken van een persoonlijk behandelplan. Hij legde alles helder en professioneel uit. Ook kon ik mijn eigen wensen en ideeën met hem bespreken. Het plan werd een volledig restauratieve behandeling, waarbij alle aspecten van mijn gebit behandeld zouden worden. Van opbouw van verloren gegaan tandweefsel tot en met implantaten. Een complete, duurzame ‘make over’ zeg maar. De behandeling was wel pittig maar zo goed als pijnloos. Ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Laatst zag ik nog een oude foto van mijzelf van voor de behandeling. Ik schoot in de lach toen ik mezelf zag. Nu heb ik weer een gezonde mond, een stralende lach en mijn hele gezicht is in positieve zin veranderd. Mijn man zei gisteren nog dat ik weer dat leuke koppie uit onze verkeringstijd heb. Ik moest er ondanks mijn leeftijd van blozen. Heerlijk toch, ik voel me weer op en top vrouw.”

“Het was een rommeltje”

“Na maanden van twijfel trok ik eindelijk de stoute schoenen aan. Ik maakte een afspraak bij Dental Design Center. Ik had verkleurde tanden, scheve tanden, afgebroken tanden en miste tanden. Kortom, het was een rommeltje. Wanneer ik op mijn werk presentaties hield, voelde ik me steeds minder zelfverzekerd. Nee, niet om de presentatie zelf, die liepen altijd vlot. Kreeg ook vaak veel complimenten. Maar ook subtiele opmerkingen over mijn slechte gebit. Ik bedoel dan, dat iemand zegt dat ik mijn tanden flink in de materie heb gezet. Of dat ik niet de indruk wek op mijn tandvlees te lopen.

Dat soort hints begon ik als zeer hinderlijk te ervaren. En het gebit werd alsmaar slechter en slechter. Ik kreeg ook nog eens moeite met kauwen en pijn in de kaken. Bij Dental Design Center kreeg ik van de tandarts het advies, te gaan voor een duurzame vervanging van een aantal tanden en kiezen. Met innovatief kroon- en brugwerk kon mijn ‘beet’ worden gecorrigeerd, waardoor ik ook weer prima zou kunnen kauwen. Het werden dus twee vliegen in één klap. Mijn gebit werd weer mooi en de functie in ere hersteld.

Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Morgen heb ik een romantisch dinertje met mijn vriendin Kate. Verheug me er nu al op. Ik kan haar weer stralend toelachen en zorgeloos genieten van het eten. Wat wil een man nog meer?”

“Snoeiharde backhand brak tand”

“Ik lag op de grond voor ik het wist. Jeannette wilde de bal naar mij toespelen en gaf met een snoeiharde backhand een fraaie voorzet. Met een snelle tip-in wilde ik scoren, maar dat ging toch even anders. De bal kwam vol op mijn mond. Ik viel en zat helemaal onder het bloed. De verzorger constateerde – ondanks mijn verplichte bitje – een afgebroken voortand. Ik ben toen direct naar huis gebracht. Ik heb die nacht niet lekker geslapen, had de volgende dag nog flink tandpijn.

Mijn vader maakte die ochtend een afspraak bij Dental Design Center. Daar stelde de tandarts mij direct op mijn gemak. Hij vertelde dat gebitsletsel wel vaker voorkomt bij contactsporten. Zeker bij hockey waarbij je een bal of stick in je gezicht kunt krijgen. Omdat ik nog geen 22 jaar ben, kon ik geen implantaat krijgen, wel een behandeling met composiet. Hiermee kon hij de afgebroken tand volledig herstellen waardoor een implantaat ook helemaal niet nodig was. Dat klonk me als muziek in de oren.

Bij Dental Design Center hebben ze mijn tand perfect hersteld. Je ziet er helemaal niets van. En Jeannette? Die was zich rot geschrokken. Ze deed het natuurlijk niet expres. Ze vond het verschrikkelijk wat er was gebeurd. Ik kreeg een hele mooie kaart van haar met lieve beterschapswensen. Gelukkig hebben we die wedstrijd wel met 3 – 0 gewonnen.“

“De ware Jacob”

“Een van mijn vriendinnen zei laatst dat ik nooit lachend op foto’s sta. Dat wist ik natuurlijk ook wel, want ik heb nu eenmaal een slecht gebit. Ze zei ook dat ik nu eindelijk eens aan afspraak met de tandarts moest maken. Me over mijn angsten heen moest zetten en gaan voor een goed advies. Dat heb ik schoorvoetend gedaan, en wat schetste mijn verbazing? Mijn eigen tandarts stuurde mij linea recta door naar Dental Design Center. Vond ik wel tof van hem. Het zou volgens hem gaan om een zeer specialistische behandeling.

Bij Dental Design Center stelde de tandarts me direct om me gemak. Hij vertelde dat ik weer een blije, stralende lach zou krijgen. Een lach waarmee ik op elke foto goed voor de dag zou komen. Dat kon zei hij, door bij mij een aantal keramische kronen en porseleinen voortandschildjes te plaatsen. Ik kon mijn oren niet geloven. Kronen kende ik wel, maar van voortandschildjes, facings genaamd, had ik nog nooit gehoord. De tandarts voegde er ook aan toe dat ik weer een gezond en sterk gebit zou krijgen en extra zelfvertrouwen. Ik ben ervoor gegaan en heb spijt dat ik het niet eerder heb gedaan. Wat een verschil!

Vanavond ga ik weer eens uit met de meiden, vriendinnen voor het leven. Jaren niet meer gedaan. Nu verheug ik me erop. Ik durf te lachen en te stralen. Wie weet ontmoet ik vanavond ook nog eens een leuke vent. Met een hulp van Dental Design Center ontmoet ik binnenkort vast en zeker de ware Jacob. Spannend!”